Bami

Cook Time30 mins
Course: Hoofdgerecht
Servings: 4

Ingredients

  • 350 gram Chinese mie
  • 400 gram hamlappen
  • 200 gram Chinese kool
  • 300 gram prei
  • 1 ui
  • 1/2 komkommer
  • chilipoeder
  • JOZO naturel
  • kerriepoeder
  • knoflookpoeder
  • peper
  • olijfolie

Instructions

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de hamlappen in reepjes. Snipper een ui. Bak nu de hamlappen en de ui in een scheut olijfolie.
  • Snijd de kool in reepjes en de prei in ringen en bak dit in de pan voor ongeveer 5 minuten. Schep het mengsel voortdurend om, net zo lang totdat de groente beetgaar is. Voeg vervolgens ook de mie toe.
  • Schep het geheel goed door elkaar zodat alles goed warm is. Snijd de komkommer in blokjes en voeg deze aan het mengsel toe. Meng alles nogmaals goed door elkaar.
  • Voeg de kruiden en de JOZO naturel naar smaak toe.

Notes

Variatietip!
Kruiden die hier eventueel ook bij passen zijn gemberpoeder, kurkumapoeder, komijnpoeder en korianderpoeder. Zo kan je de bami dus op smaak brengen met wat je zelf maar in het keukenkastje hebt staan!
Jodium (µg): 8