Ga terug

Pasta met kip en roomkaas

Bereidingstijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4
calorieën 674 kcal

Ingrediënten
  

  • 300 gram pasta
  • 400 gram kipfilet
  • 400 gram doperwten diepvries
  • 2 paprika’s
  • 1 ui
  • 4 eetlepels kookroom Blue Band Finesse
  • 150 gram roomkaas Boursin
  • JOZO naturel
  • peper
  • gedroogde rozemarijn
  • olijfolie

Instructies
 

  • Haal de doperwten uit de diepvries en laat deze ontdooien.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg een eetlepel olijfolie aan het water toe om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken.
  • Snipper de ui en snijd de paprika zo fijn mogelijk. Meng vervolgens de roomkaas met de paprika, de ui en twee theelepels gedroogde rozemarijn. Voeg naar smaak peper en JOZO naturel toe.
  • Snijd de kipfilet in stukjes. Bak de kipfilet in een scheut olijfolie op hoog vuur in ongeveer 3 minuten lichtbruin. Gaar de kip vervolgens ongeveer 8 minuten op laag vuur. Keer tijdens het bakken het vlees regelmatig om.
  • Doe vervolgens het roomkaasmengsel, de kipfilet en de ontdooide doperwten samen in de pan en warm het geheel op. Voeg tot slot twee eetlepels kookroom toe en laat het gerecht nog ongeveer 3 minuten pruttelen.
  • Serveer de saus samen met de pasta.

Notities

Jodium (µg): 13