Haal de doperwten uit de vriezer en laat deze ontdooien.
Breng een pan met water aan de kook en kook de zilvervlies rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snipper de ui en snijd de paprika’s en bananen in stukjes. Bak de spekreepjes krokant in een koekenpan en schep deze vervolgens uit de pan.
Doe de ui samen met drie theelepels kerriepoeder in dezelfde pan en fruit de ui gedurende 3 minuten in het vet van de spekreepjes totdat deze glazig is. Voeg na 3 minuten de ontdooide doperwten, de stukjes paprika, de spekreepjes en de stukjes banaan toe.
Warm het geheel op en voeg na 2 minuten een scheutje kookroom toe. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Rooster intussen de cashewnoten in een aparte koekenpan gedurende ongeveer 2 minuten zodat ze een beetje verkleuren. Strooi ze pas tijdens het serveren van de maaltijd over het gerecht heen. Zo blijven ze lekker knapperig.