Ga terug

Kaneelbolletjes

koud kraanwater heet kraanwater 860 gram witte bloem 2 zakjes instant gist (7 gram per zakje) 44 gram suiker JOZO naturel kaneel 140 ml olijfolie

Ingrediënten
  

  • 60 ml koud kraanwater
  • 480 ml heet kraanwater
  • 860 gram witte bloem
  • 2 zakjes instant gist 7 gram per zakje
  • 44 gram suiker
  • 2 theelepels JOZO naturel
  • kaneel
  • 140 ml olijfolie

Instructies
 

  • Meng 14 gram droog gist met 60 milliliter koud water en één theelepel suiker in een kom. Laat dit mengsel zo’n 10 minuten staan. Is het mengsel na 10 minuten nog niet omhoog gekomen en zijn er geen belletjes te zien? Pak dan een nieuw pakje gist, de gebruikte gist is niet goed meer.
  • Meng 480 ml heet water in een kom met drie eetlepels suiker, 2 theelepels JOZO naturel en 60 milliliter olie, en roer dit door elkaar. Voeg hier 480 gram bloem aan toe en roer het geheel weer goed door.
  • Voeg nu het gistmengsel toe en roer het geheel weer. Voeg hierna geleidelijk de rest van de bloem toe.
  • Kneed het deeg zo’n 10 minuten tot een soepel geheel. Stop het in een grote, met een beetje olie besmeerde kom, bedek deze en zet het mengsel op een warme plek om het gedurende 90 minuten te laten rijzen.
  • Meng 4 eetlepels suiker met één theelepel kaneel. Verdeel het brooddeeg in 16 stukken. Maak van elk stukje een mooie bol, besmeer deze met olie en rol het in het suiker-kaneel mengsel.
  • Pak nu een broodvorm. Leg acht bolletjes op de bodem van de broodvorm (in twee rijen van vier), en leg hier bovenop nog eens acht bolletjes op dezelfde manier. Laat dit rijzen tot het geheel net boven de broodvorm uitkomt.
  • Bak het brood gedurende 45 minuten in de oven.