Laat de bevroren spinazie ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappelen. Zorg dat de aardappelen ongeveer even groot zijn. Snijd eventueel grote aardappelen doormidden. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.
Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit een eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak de kipfilet op hoog vuur in ongeveer 3 minuten lichtbruin. Gaar de kip vervolgens ongeveer 8 minuten op laag vuur. Keer tijdens het bakken het vlees regelmatig om. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Snipper de ui en snijd de winterpeen in schijfjes. Voeg ze toe aan de pan en bak ze mee gedurende 3 minuten. Laat de spinazie uitlekken en voeg dit toe aan het mengsel. Verwarm het geheel gedurende enkele minuten. Schep het geheel af en toe goed door.
Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie. Snijd de gekookte aardappelen in partjes en verdeel deze over de bodem van de ovenschaal.
Voeg de crème fraîche toe aan het kip-spinazie mengsel en roer dit goed door elkaar. Breng het mengsel op smaak met twee eetlepels paprikapoeder, 2 snufjes oregano en peper en JOZO naturel naar smaak.
Schep het kip-spinazie mengsel in de ovenschaal en bak het geheel ongeveer 20 minuten in de oven.