Broodbeleg
Een boterham beleggen is gemakkelijk en snel. Met behulp van onderstaande tabel zal dat zo blijven. In de tabel vind je de jodiumwaardes per portie beleg en de hoeveelheid die er onder een portie verstaan wordt.
Kaas | Portie (g) | Jodium (µg) |
---|---|---|
Geitenkaas, hard | 30 | 0.75 |
Pindakaas | ||
Pindakaas | 15 | spoor |
Pindakaas light | 15 | spoor |
Pindakaas met nootjes | 15 | spoor |
Vleeswaren | ||
Achterham | 15 | 0.38 |
Boterhamworst | 15 | 0.35 |
Casselerrib | 15 | o.21 |
Cervelaatworst | 15 | 0.38 |
Grillworst (klein plakje) | 5 | 0.115 |
Ossenworst | 10 | 0.25 |
Paardenrookvlees | 7 | 0.07 |
Rauwe ham | 15 | 0.38 |
Schouderham | 10 | 0.25 |
Zoet beleg | Portie (g) | Jodium (µg) |
---|---|---|
Appelstroop | 15 | spoor |
Hazelnootpasta | 15 | 0.38 |
Hagelslag puur | 20 | 0.5 |
Honing | 15 | 0.08 |
Jam (jam met E-127 uitgezonderd) | 15 | 0.05 |
Speculoospasta | 15 | 0.38 |
Vruchtenhagel | 15 | 0 |
Boter | ||
Botergoud melange Campina | 5 | 0.15 |
Halvarine | 5 | o.08 |
Margarine | 5 | 0.08 |
Ongezouten (room)boter | 5 | 0.08 |