Broodbeleg

Een boterham beleggen is gemakkelijk en snel. Met behulp van onderstaande tabel zal dat zo blijven. In de tabel vind je de jodiumwaardes per portie beleg en de hoeveelheid die er onder een portie verstaan wordt.

Kaas Portie (g) Jodium (µg)
Geitenkaas, hard 30 0.75
Pindakaas
Pindakaas 15 spoor
Pindakaas light 15 spoor
Pindakaas met nootjes 15 spoor
Vleeswaren
Achterham 15 0.38
Boterhamworst 15 0.35
Casselerrib 15 o.21
Cervelaatworst 15 0.38
Grillworst (klein plakje) 5 0.115
Ossenworst 10 0.25
Paardenrookvlees 7 0.07
Rauwe ham 15 0.38
Schouderham 10 0.25
Zoet beleg Portie (g) Jodium (µg)
Appelstroop 15 spoor
Hazelnootpasta 15  0.38
Hagelslag puur 20 0.5
Honing 15 0.08
Jam (jam met E-127 uitgezonderd) 15 0.05
Speculoospasta 15 0.38
Vruchtenhagel  15  0
Boter
Botergoud melange Campina 5 0.15
Halvarine 5 o.08
Margarine 5 0.08
Ongezouten (room)boter 5 0.08