tomatensoep

Tomatensoep

Afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram rundergehakt
  • 1000 ml gezeefde tomaten
  • 1 ui
  • 40 gram vermicelli
  • 1000 ml water
  • Gedroogde basilicum
  • Gedroogde oregano
  • Peper
  • JOZO naturel
  • Olijfolie

Instructies

  1. Kneed een snufje peper, een snufje zout, een theelepel basilicum en een theelepel oregano door het rundergehakt heen. Draai vervolgens kleine soepballetjes van het gehakt en bak deze in een koekenpan in een scheut olijfolie. Snipper intussen de ui, voeg deze toe aan de gehaktballetjes, en bak deze ongeveer 3 minuten mee totdat de ui glazig is. Zorg dat de balletjes mooi bruin worden, maar geen korstje krijgen.
  2. Doe de gezeefde tomaten en het water samen met twee theelepels basilicum, twee theelepels oregano, tien gram peper en tien gram JOZO naturel bij elkaar in een pan en breng het geheel aan de kook. Voeg ook de gehaktballetjes, de ui en de vermicelli toe. Voeg eventueel naar smaak meer kruiden toe.

  3. Laat het geheel 5-10 minuten pruttelen. Roer af en toe met een spatel zachtjes door de soep.

Extra

Variatietip!

Liever iets meer groenten? Voeg dan een zakje soepgroenten toe! Een klein zakje soepgroenten van 150 gram bevat 3,5 ug jodium, dat is dus 0,9 µg jodium per portie.

2018-01-09T15:25:28+00:00