Broccolistamppot

Gang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4
Caloriën: 568 kcal
Afdrukken

Ingrediënten

  • 1500 gram aardappelen
  • 325 gram varkenshaas
  • 800 gram broccoliroosjes
  • 75 gram walnoten
  • 200 ml water
  • peper
  • olijfolie

Verder nodig

  • stamper

Instructies

  1. Schil de aardappelen. Zorg dat de aardappelen ongeveer even groot zijn. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar. Voeg na ongeveer 10 minuten de broccoliroosjes toe aan de pan en kook dit samen met de aardappelen beetgaar.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan.
  3. Bestrooi de varkenshaas met peper. Bak het vlees in 12-15 minuten rondom bruin en laat het vlees van binnen rosé. Eventueel kan het vlees naar wens ook helemaal gaar gebakken worden.
  4. Giet de aardappelen met de broccoli af en bewaar een beetje van het kookvocht. Stamp de aardappels en de broccoli door elkaar en maak het geheel smeuïg met behulp van het kookvocht. Schep de walnoten door de stamppot. Voeg naar smaak peper toe.
  5. Verdeel de stamppot over vier borden. Snijd de varkenshaas in plakken en leg bij de stamppot.

Extra

Jodium (µg): 12

2018-01-24T21:56:05+00:00