Pompoensoep

Bereidingstijd 25 min
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 appel
  • 1 flespompoen
  • 1 stuk verse gember ter grote van een walnoot
  • 3 sjalotten
  • 120 gram winterpenen
  • 1 sinaasappel
  • 3 tenen knoflook
  • 2 Knorr groentebouillonblokjes voor 500 ml
  • Cayennepeper
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Breng een pan met 1000 milliliter water aan de kook voor de bouillon. Voeg de bouillonblokjes toe zodra het water kookt.
    Boen de pompoen schoon en laat de schil om de pompoen. Snijd de pompoen doormidden. Verwijder de pitten, snijd de pompoen in stukjes. Snijd de wortelen en de appel in stukjes. Snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn. Pers de sinaasappel.
    Verhit twee eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember gedurende 3 minuten op lage temperatuur. Blijf roeren om verkleuring te voorkomen. Voeg de pompoen en wortel toe en bak dit mee voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Schep het mengsel af en toe om.
    Voeg de bouillon, de appel en het sinaasappelsap toe, breng het mengsel aan de kook en laat de soep met een deksel op de pan gedurende 20 minuten zachtjes koken.
    Pureer de soep met de staafmixer. Voeg naar smaak (cayenne)peper toe.