Vegetarische Courgettesoep

Bereidingstijd 25 min
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 courgettes
  • 4 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 2 Knorr groentebouillonblokjes voor 500 mL
  • 1000 mL water
  • 200 mL crème fraîche Blue Band Finesse voor verrijken
  • Bieslook
  • Komijnzaad
  • JOZO Naturel
  • Peper
  • Olijfolie

Instructies
 

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de courgettes in stukjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit de ui met de knoflook voor 3 minuten totdat de ui glazig is.

    Voeg de courgettes samen met een halve eetlepel komijnzaad toe aan de soeppan. Voeg na 5 minuten het water met de bouillonblokjes toe aan de pan. Breng het water aan de kook en laat het mengsel 10 minuten pruttelen.

      Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg nu de crème fraîche toe en roer dit door de soep. Voeg tot slot naar smaak peper en JOZO naturel toe.

        Schep de soep in de soepkommen en garneer het geheel met wat bieslook.

          Notities

          Variatietip!
          Combineer met een frisse salade of een plak jodiumarm brood.