Projectgroep

Dit jodiumarme kookboek is ontwikkeld in het kader van een bachelorproject van de studie geneeskunde aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Onze projectgroep bestaat uit vijf groepsleden: Ilse Bouwhuis, Koen Brummel, Niek Hessels, Nicolien Kasper en Anika Ras. Maar wie zijn wij eigenlijk? Geneeskundestudenten, harde werkers, creatievelingen, keukenprins(ess)en maar ook gezelligheidsdieren. Gedurende het project hebben wij alles op alles gezet om voor jou dit kookboek in elkaar te zetten, en wij zijn enorm trots op het eindresultaat! Wij hebben zelf al voluit kunnen genieten van onze recepten en de gezelligheid als wij weer eens samen aan tafel gingen zitten, maar nu is het aan jou om dit zelf ook te ervaren!

Dr. Anouk van der Horst-Schrivers

Dr. Anouk van der Horst-Schrivers is werkzaam als Internist-Endocrinoloog binnen het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), en lid van het expertisecentrum schildklierkanker van het UMCG. Een deel van haar onderzoek richt zich op het optimaliseren van de behandeling van schildklierkanker, waar het jodiumarme dieet een onderdeel van is. Zij heeft ons tijdens de ontwikkeling van het kookboek begeleid. Zij stond altijd voor ons klaar met adviezen als wij vastliepen. Haar praktijkervaring heeft ons veel nieuwe inzichten gebracht en zij zorgde ervoor dat wij iedere keer met veel enthousiasme aan de slag gingen. Wij willen haar dan ook bedanken voor haar inzet en haar grote betrokkenheid bij dit project.

Anouk-vdHorst-Schrivers

Marika Porrey

Marika Porrey, schildklierkanker patiënt sinds begin 2012, moeder, partner, vriendin, dochter, webbouwer, vormgever, creatief, teveel ideeën op een dag en vooral heel gelukkig en positief.
Ze zet zich als vrijwilliger voor de Schildklier Organisatie Nederland in voor meer bewustwording voor en rond schildklierkankerpatiënten. Dit recepten project maakt het hopelijk voor schildklierkanker patiënten die zich moeten voorbereiden op een behandeling met radioactief jodium (de Slok) makkelijker. Ik ben daarom heel blij dat ik erbij betrokken was.

Marika-porrey

Linda Swart

Linda Swart is werkzaam als diëtiste binnen het UMCG. Tijdens het ontwikkelen van het kookboek heeft Linda ons geadviseerd over
gezonde voeding en het aanbrengen van variatie. Ook heeft zij
verscheidene gerechten getest en geoptimaliseerd. Mede dankzij haar kunnen wij jou niet alleen jodiumarme, maar ook gezonde gerechten aanbieden. Bovendien weet Linda als geen ander hoe je een maaltijd net even dat extraatje geeft dat het soms nodig heeft. Linda, bedankt voor je hulp!

Linda-swart

Stefan Appels

Stefan Appels is Souschef in hotel-restaurant Dennenheuvel te Epe. Tijdens de ontwikkeling van het kookboek heeft Stefan ons advies gegeven over de recepturen en smaakcombinaties. Daarnaast heeft hij ons ondersteund bij het ontwikkelen van nieuwe recepten. Wij willen hem bedanken voor de fijne samenwerking en de smaakvolle adviezen.

Stefan-appels

Schildklier Organisatie Nederland (SON)

Alle activiteiten van Schildklier Organisatie Nederland (SON) komen voort uit de wensen van schildklierpatiënten en worden uitgevoerd door enthousiaste en ervaringsdeskundige vrijwilligers. SON verzorgt voorlichting, geeft telefonisch advies, organiseert lotgenotencontact en informatiebijeenkomsten en bevordert wetenschappelijk onderzoek. SON is gesprekspartner van de overheid, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en andere maatschappelijke organisaties.

schildklier-organisatie-nederland