Hollandse hutspot

Bereidingstijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4
calorieën 774 kcal

Ingrediënten
  

  • 1500 gram aardappelen
  • 300 gram slavinken
  • 400 gram uien
  • 1250 gram winterwortelen
  • 300 ml water
  • hot curry
  • JOZO naturel
  • 60 gram boter
  • olijfolie

Verder nodig

  • stamper

Instructies
 

  • Schil de aardappelen. Zorg dat de aardappelen ongeveer even groot zijn. Snijd eventueel grote aardappelen doormidden. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar. Prik voor de zekerheid met een schilmesje in de aardappelen om te controleren of ze daadwerkelijk gaar zijn.
  • Boen intussen de wortelen en snijd ze fijn. Zet alvast een pan water op het vuur om de wortelen straks in te koken. Snipper nu de uien. Fruit deze in een koekenpan met wat olijfolie en drie theelepels hot curry voor ongeveer 3 minuten tot de ui glazig is. Voeg naar smaak JOZO naturel toe.
  • Bak in dezelfde pan de slavinken in ongeveer 20 minuten gaar. Voeg de wortelen aan de pan met water toe zodra dit kookt, en kook deze in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Stamp de aardappelen en de groenten fijn en meng het geheel door elkaar. Stamp ook de boter door de stamppot en voeg eventueel wat kookvocht van de wortelen toe.

Notities

Jodium (µg): 20