Zoete aardappelstamppot
Ingrediënten
- 1500 gram zoete aardappelen
- 400 gram verse spinazie
- 2 rode uien
- 2 tomaten
- 60 gram pijnboompitten
- 2 blokjes Knorr groentebouillon voor 500 ml
- 1 bol mozzarella 125 gram
- peper
Verder nodig
- stamper
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Kook de aardappelen gedurende 10-15 minuten in een liter bouillon, zodat ze lekker zacht worden.
- Snijd intussen de uien in halve ringen en fruit deze in een koekenpan op laag vuur voor ongeveer 3 minuten zodat ze glazig worden. Snijd vervolgens de tomaten en mozzarella in blokjes en de spinaziebladeren in stukken.
- Zet een droge koekenpan op het vuur en rooster de pijnboompitten in een hete pan voor ongeveer 3 minuten totdat ze verkleuren.
- Giet de aardappelen af zodra ze gaar zijn en bewaar een klein beetje van het kookvocht. Prak de aardappelen met een stamper, en maak het geheel smeuïg door kookvocht toe te voegen naar wens.
- Meng nu de spinazie, de verse tomaten, de gebakken ui en de blokjes mozzarella door de gestampte aardappelen. Voeg eventueel naar smaak peper toe.
- Maak het geheel af met de pijnboompitten en serveer de stamppot.
Notities
Jodium (µg): 17