Crackers uit de oven

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 50 min
Totale tijd 55 min
Gang Lunch, Ontbijt
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 100 gram lijnzaad
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 100 gram sesamzaad
  • kraanwater
  • 100 gram boekweitmeel
  • JOZO naturel
  • 60 ml olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150 °C.
  • Meng 70 gram zonnebloempitten, 70 gram sesamzaad, 70 gram lijnzaad, het boekweitmeel, één theelepel JOZO naturel, de olie en 300 milliliter water in een kom.
  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bakplaten en strijk het geheel plat met de bolle kant van een lepel, zodat de dikte overal gelijk is. Zorg ervoor dat overal slechts een dun laagje ligt, anders worden de crackers niet goed hard. Strooi de rest van de pompoenpitten, het sesamzaad en het lijnzaad over het geheel.
  • Bak het geheel ongeveer 50 minuten in de oven. Snijd de crackers na 25 minuten in het gewenste formaat. Verwissel de bakplaten van plaats bij het terugplaatsen in de oven.
  • Laat de crackers na het bakken afkoelen.

Notities

Bewaartip!
In een afgesloten bakje zijn de crackers tot wel een maand houdbaar!
Baktip!
Zijn de crackers toch te dik en daardoor nog zacht? Doe ze nog 5-10 minuten langer in de oven! Hierdoor krijgen de crackers net wat meer tijd om hard te worden.
Belegtip!
Crackers met hummus zijn een heerlijke start van de dag! Bovendien is hummus goed te combineren met bijvoorbeeld tomaat, sla of komkommer.
Jodium (µg): 1