Lunchsalade met peer en geitenkaas


Bereidingstijd 20 min
Gang Lunch
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 130 gram linzen uit blik
  • 2 paprika’s
  • 150 gram rucola
  • 200 gram tuinerwten diepvries
  • 2 peren
  • 100 gram verse geitenkaas
  • 75 gram zonnebloempitten
  • azijn
  • verse basilicum
  • olijfolie

Instructies
 

  • Doe de tuinerwten in een pan en voeg een klein laagje water toe. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 4 minuten zachtjes koken. Giet de pan af en laat de tuinerwten afkoelen.
  • Doe de sla in een grote schaal. Snijd de paprika’s en de peren in kleine stukjes. Doe dit bij de sla en schep het geheel goed door elkaar.
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel ze af met lauwwarm water. Dep ze droog met wat keukenpapier en voeg ze vervolgens bij de rucola.
  • Brokkel de geitenkaas en voeg deze samen met de tuinerwten toe aan de salade. Meng alles goed door elkaar en bestrooi als laatste geheel met enkele pompoenpitten
  • Voor de dressing meng je drie eetlepels olijfolie en anderhalve eetlepel azijn met elkaar. Gebruik een paar blaadjes verse basilicum, snijd deze heel fijn en doe dit door de dressing heen. Schenk de dressing over de salade.