Volkorenbrood uit de oven
Ingrediënten
- 1 eetlepel patentbloem
- kraanwater
- 480 gram volkorenbloem
- 2 theelepels instantgist
- 1 theelepel vloeibare honing
- JOZO naturel
- Bakpapier
Instructies
- Zeef de volkorenbloem samen met één theelepel JOZO naturel boven een grote kom. Roer vervolgens de gist door het mengsel.
Maak een kuiltje in het midden van het mengsel. Meng de honing met 450 milliliter lauw water in een maatbeker en giet dit in het kuiltje. Meng alles door elkaar en kneed het deeg ongeveer 2 minuten totdat het loskomt van de kom.Bedek een broodvorm van ongeveer 900 milliliter met bakpapier. Giet het deeg in de bakvorm. Dek de bakvorm af met een vochtige doek en laat het geheel 30 minuten op een warme plek staan, zodat het deeg kan gaan rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.Bestrooi het deeg in de bakvorm met een eetlepel patentbloem. Zet het brood in de oven en bak het 30-40 minuten. Haal het brood uit de oven als het goed gerezen en bruin van kleur is.Haal het brood uit de bakvorm en leg het 5 minuten los op het rooster in de oven, zodat de zijkanten krokant worden. Laat het brood afkoelen op het rooster.