Ontbijtmuffins met appel

Prep Time20 mins
Cook Time20 mins
Total Time40 mins
Course: Ontbijt
Servings: 10
Calories: 127kcal

Ingredients

  • 1 appel
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 ml halfvolle melk
  • 4 gram vanillesuiker (1 zakje is 8 gram)
  • kaneel
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 10 muffinvormpjes
  • satéprikker

Instructions

  • Meng de bloem, het zelfrijzend bakmeel, de vanillesuiker en twee theelepels kaneel in een grote kom. Meng in een andere kom de melk, de suiker en de zonnebloemolie.
    Doe de mengsels bij elkaar in een kom en mix het samen tot een beslag.
    Schil de appel en snijd de appel in kleine, dunne stukjes. Voeg deze toe aan het beslag en meng alles goed door elkaar.
    Vul de muffinvormpjes voor ongeveer driekwart met het muffinbeslag. Bak de muffins 15 tot 20 minuten in de oven.
    Prik met een satéprikker in de muffins om te kijken of ze gaar zijn. Als de satéprikker schoon uit de muffins komt, zijn de muffins klaar om gegeten te worden!

Notes

Variatietip!
Vervang de appel eens door een peer. Dat geeft net even een ander smaakje, maar is minstens zo lekker!
Jodium (µg): 2