Appel-Peer Crumble

Bereidingstijd 55 min
Gang Toetje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 2 appels
  • 2 peren
  • 15 gram hazelnoten
  • 1 eetlepel honing
  • 100 gram patentbloem
  • 60 gram suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 gram boter

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de appels en de peren in blokjes en bestrooi deze met kaneel en 10 gram suiker. Bak de blokjes appel en peer in een klein laagje water in een pan. Breng het mengsel aan de kook en laat het geheel zacht worden.
  • Kneed of mix de boter, de overgebleven suiker en de bloem door elkaar om het kruimeldeeg te maken.
  • Verdeel het appel-peer mengsel over vier kleine schaaltjes. Doe het kruimeldeeg hier over heen.
  • Zet de schaaltjes voor 45 minuten in de oven.

Notities

Jodium (µg): 5