Sorbetijs
Ingrediënten
- 3 rijpe peren
- 1 sinaasappel
- kraanwater
- 175 gram suiker
Verder nodig
- staafmixer
Instructies
- Doe 175 milliliter kraanwater met de suiker in een pan en breng dit aan de kook. Laat het geheel doorkoken totdat er een suikersiroop is ontstaan. Haal de pan van het vuur en laat het geheel goed afkoelen.
- Pers de sinaasappel. Pureer de peren en het sap van de sinaasappel met een staafmixer of in de blender.
- Meng het fruitmengsel met de suikersiroop als de siroop goed afgekoeld is.
- Giet het geheel in een platte bak en zet dit in de vriezer. Schep het ijs om de 30 minuten om. Na vier keer omscheppen kan het ijs eventueel nogmaals in de blender gedaan worden om mooi glad ijs te krijgen. Hierna moet het ijs nog minimaal 2 uur in de vriezer.
Notities
Jodium (µg): 4