Gele rijst met chorizo

Bereidingstijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 325 gram gele rijst
  • 250 gram chorizo
  • 3 trostomaten
  • 300 gram tuinerwten diepvries
  • 2 uien 1½ Knorr groentebouillonblokjes voor 500 ml
  • kraanwater
  • 15 gram verse peterselie
  • JOZO naturel

Instructies
 

  • Breng 750 milliliter kraanwater aan de kook. Los zodra het kookt de bouillonblokjes op in het water.
  • Verwijder het vel van de chorizo en snijd deze in blokjes. Snipper de uien. Bak de chorizo in een koekenpan zonder olijfolie. Fruit hierin ook de ui ongeveer 3 minuten mee totdat deze glazig is.
  • Schep de rijst door de worst en de uien en bak dit 1 minuut mee. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de rijst 10 minuten in de bouillon koken met het deksel op de pan.
  • Snijd intussen de tomaten in vieren en haal het vruchtvlees eruit. Snijd de tomaten in blokjes. Schep de blokjes tomaat en de tuinerwten door de rijst en kook het geheel nog 5 minuten. De rijst moet alle bouillon opnemen.
  • Zet het vuur uit en laat de rijst een paar minuten met het deksel op de pan staan. Hak intussen de peterselie fijn. Bestrooi het mengsel met de peterselie en meng dit goed.

Notities

Jodium (µg): 10