Rijstschotel met banaan

Cook Time30 mins
Course: Hoofdgerecht
Servings: 4

Ingredients

  • 300 gram zilvervlies rijst
  • 400 gram magere spekreepjes
  • 2 bananen
  • 400 gram doperwten diepvries
  • 3 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 25 gram ongezouten cashewnoten
  • 30 ml kookroom Blue Band Finesse
  • kerriepoeder
  • JOZO Naturel
  • peper

Instructions

  • Haal de doperwten uit de vriezer en laat deze ontdooien.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de zilvervlies rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snipper de ui en snijd de paprika’s en bananen in stukjes. Bak de spekreepjes krokant in een koekenpan en schep deze vervolgens uit de pan.
  • Doe de ui samen met drie theelepels kerriepoeder in dezelfde pan en fruit de ui gedurende 3 minuten in het vet van de spekreepjes totdat deze glazig is. Voeg na 3 minuten de ontdooide doperwten, de stukjes paprika, de spekreepjes en de stukjes banaan toe.
  • Warm het geheel op en voeg na 2 minuten een scheutje kookroom toe. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Rooster intussen de cashewnoten in een aparte koekenpan gedurende ongeveer 2 minuten zodat ze een beetje verkleuren. Strooi ze pas tijdens het serveren van de maaltijd over het gerecht heen. Zo blijven ze lekker knapperig.

Notes

Jodium (µg): 12