Rijstschotel met banaan
Ingrediënten
- 300 gram zilvervlies rijst
- 400 gram magere spekreepjes
- 2 bananen
- 400 gram doperwten diepvries
- 3 rode paprika’s
- 1 ui
- 25 gram ongezouten cashewnoten
- 30 ml kookroom Blue Band Finesse
- kerriepoeder
- JOZO Naturel
- peper
Instructies
- Haal de doperwten uit de vriezer en laat deze ontdooien.
- Breng een pan met water aan de kook en kook de zilvervlies rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snipper de ui en snijd de paprika’s en bananen in stukjes. Bak de spekreepjes krokant in een koekenpan en schep deze vervolgens uit de pan.
- Doe de ui samen met drie theelepels kerriepoeder in dezelfde pan en fruit de ui gedurende 3 minuten in het vet van de spekreepjes totdat deze glazig is. Voeg na 3 minuten de ontdooide doperwten, de stukjes paprika, de spekreepjes en de stukjes banaan toe.
- Warm het geheel op en voeg na 2 minuten een scheutje kookroom toe. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Rooster intussen de cashewnoten in een aparte koekenpan gedurende ongeveer 2 minuten zodat ze een beetje verkleuren. Strooi ze pas tijdens het serveren van de maaltijd over het gerecht heen. Zo blijven ze lekker knapperig.
Notities
Jodium (µg): 12