Risotto met spekjes
Ingrediënten
- 300 gram risottorijst
- 250 gram magere gerookte spekreepjes
- 500 gram broccoliroosjes
- 400 gram champignon roerbakmix
- 2 blokjes Knorr groentebouillon voor 500 ml
- kraanwater
- nootmuskaat
- peper
- olijfolie
Instructies
- Breng 900 milliliter water aan de kook met het deksel op de pan en los de bouillonblokjes hierin op.
- Bak de spekreepjes voor ongeveer 5 minuten in een koekenpan. Schep ze vervolgens uit de pan.
- Bak de risottorijst 3 minuten in het achtergebleven vet van de spekjes. Blijf de rijst goed doorroeren.
- Breng alvast een pan water aan de kook voor de broccoliroosjes.
- Voeg al roerend in delen de bouillon toe aan de risottorijst en zorg dat de rijst de bouillon goed opneemt. Doe dit net zo lang totdat de risottorijst gaar is.
- Verhit een scheut olijfolie in een wokpan en bak de roerbakmix gedurende 5 minuten.
- Kook de broccoliroosjes in het kokende water in 4 minuten beetgaar. Schep de spekjes, de roerbakmix en de broccoliroosjes bij de risotto en verwarm het gerecht nog 1 minuut verder. Blijf het geheel intussen goed doorroeren.
- Voeg een halve theelepel nootmuskaat toe en voeg naar smaak peper toe.
Notities
Jodium (µg): 18