Risotto met spekjes

Gang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4
Afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram risottorijst
  • 250 gram magere gerookte spekreepjes
  • 500 gram broccoliroosjes
  • 400 gram champignon roerbakmix
  • 2 blokjes Knorr groentebouillon voor 500 ml
  • kraanwater
  • nootmuskaat
  • peper
  • olijfolie

Instructies

  1. Breng 900 milliliter water aan de kook met het deksel op de pan en los de bouillonblokjes hierin op.
  2. Bak de spekreepjes voor ongeveer 5 minuten in een koekenpan. Schep ze vervolgens uit de pan.
  3. Bak de risottorijst 3 minuten in het achtergebleven vet van de spekjes. Blijf de rijst goed doorroeren.
  4. Breng alvast een pan water aan de kook voor de broccoliroosjes.
  5. Voeg al roerend in delen de bouillon toe aan de risottorijst en zorg dat de rijst de bouillon goed opneemt. Doe dit net zo lang totdat de risottorijst gaar is.
  6. Verhit een scheut olijfolie in een wokpan en bak de roerbakmix gedurende 5 minuten.
  7. Kook de broccoliroosjes in het kokende water in 4 minuten beetgaar. Schep de spekjes, de roerbakmix en de broccoliroosjes bij de risotto en verwarm het gerecht nog 1 minuut verder. Blijf het geheel intussen goed doorroeren.
  8. Voeg een halve theelepel nootmuskaat toe en voeg naar smaak peper toe.

Extra

Jodium (µg): 18

2018-01-20T20:12:08+00:00