Risotto met spekjes

Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 300 gram risottorijst
  • 250 gram magere gerookte spekreepjes
  • 500 gram broccoliroosjes
  • 400 gram champignon roerbakmix
  • 2 blokjes Knorr groentebouillon voor 500 ml
  • kraanwater
  • nootmuskaat
  • peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Breng 900 milliliter water aan de kook met het deksel op de pan en los de bouillonblokjes hierin op.
  • Bak de spekreepjes voor ongeveer 5 minuten in een koekenpan. Schep ze vervolgens uit de pan.
  • Bak de risottorijst 3 minuten in het achtergebleven vet van de spekjes. Blijf de rijst goed doorroeren.
  • Breng alvast een pan water aan de kook voor de broccoliroosjes.
  • Voeg al roerend in delen de bouillon toe aan de risottorijst en zorg dat de rijst de bouillon goed opneemt. Doe dit net zo lang totdat de risottorijst gaar is.
  • Verhit een scheut olijfolie in een wokpan en bak de roerbakmix gedurende 5 minuten.
  • Kook de broccoliroosjes in het kokende water in 4 minuten beetgaar. Schep de spekjes, de roerbakmix en de broccoliroosjes bij de risotto en verwarm het gerecht nog 1 minuut verder. Blijf het geheel intussen goed doorroeren.
  • Voeg een halve theelepel nootmuskaat toe en voeg naar smaak peper toe.

Notities

Jodium (µg): 18