Gepofte aardappelen met sperziebonen

Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 grote aardappels met schil in totaal ongeveer 600 gram
  • 500 gram kipfilet
  • 500 gram gebroken sperziebonen
  • 2 uien
  • 4 eetlepels Boursin roomkaas bieslook 24+
  • JOZO naturel
  • peper
  • verse bieslook
  • olijfolie
  • aluminiumfolie

Instructies
 

  • Strooi wat peper en zout over de kipfilet en laat dit ongeveer 15 minuten intrekken.
  • Boen de aardappelen met de schil er nog om goed schoon.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Leg de aardappelen met de schil er nog omheen op een stuk aluminiumfolie en bestrooi ze naar smaak met peper en zout. Vouw de folie stevig om de aardappelen heen en leg de aardappelen in de folie in de oven gedurende ongeveer 60 minuten.
  • Breng een pan met ruim water aan de kook voor de bonen. Bak intussen de kipfilet op hoog vuur in ongeveer 3 minuten lichtbruin in een scheut olijfolie. Gaar de kip vervolgens ongeveer 8 minuten op laag vuur. Keer tijdens het bakken het vlees regelmatig om. Voeg de bonen toe aan het water wanneer dit kookt en kook dit ongeveer 8 minuten. Voeg hier naar smaak JOZO naturel aan toe.
  • Snijd intussen de uien in reepjes. Verhit een eetlepel olijfolie in de koekenpan en fruit de uien ongeveer 3 minuten. Meng vervolgens de helft van de uien met de gekookte boontjes.
  • Hak wat bieslook fijn en vul de aardappelen met de bieslook, de roomkaas en de rest van de uien.