Aardappelen met rode bieten

Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4
calorieën 677 kcal

Ingrediënten
  

  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram kipfilet
  • 750 gram voorgekookte bieten
  • 1 Knorr rundvleesbouillonblokje voor 500 ml
  • 500 ml kraanwater
  • 60 gram witte bloem
  • JOZO naturel
  • peper
  • 50 gram ongezouten boter
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil de aardappelen. Zorg dat de aardappelen ongeveer even groot zijn. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Verhit intussen een eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de kipfilet op hoog vuur in ongeveer 3 minuten lichtbruin. Gaar de kip vervolgens ongeveer 8 minuten op laag vuur. Keer tijdens het bakken het vlees regelmatig om. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Was intussen de voorgekookte bieten en verwijder de schil. Rasp de bieten. Zet een pan met een laagje water op het vuur en verwarm de geraptie bieten hierin voor 3 minuten. Giet de bieten vervolgens af.
  • Zet een steelpan voor de jus op laag vuur en smelt de boter in de pan. Voeg de bloem toe en roer met een garde totdat de bloem is opgenomen. Kook het mengsel nog even door en voeg een scheutje bouillon toe. Blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt. Ga door met bouillon toevoegen totdat de gewenste smaak en dikte bereikt zijn.
  • Serveer de bieten met de aardappelen, de kip en de jus.

Notities

Jodium (µg): 15