Ovenschotel met rode kool

Prep Time25 mins
Cook Time40 mins
Total Time1 hr 5 mins
Course: Hoofdgerecht
Servings: 4

Ingredients

  • 700 gram kruimige aardappelen
  • 400 kipfilet
  • 450 gram spinazie diepvries
  • 1 ui
  • 250 gram winterpeen
  • 250 ml crème fraîche Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 1 teen knoflook
  • italiaanse kruiden
  • paprikapoeder
  • JOZO Naturel
  • peper
  • olijfolie

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de aardappelen. Zorg dat de aardappelen ongeveer even groot zijn. Snijd eventueel grote aardappelen doormidden. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar. Prik na 20 minuten met een schilmesje in de aardappelen om te controleren of ze al gaar zijn.
  • Snipper intussen de uien. Verhit een scheut olijfolie in een wokpan en fruit de ui gedurende 3 minuten, totdat deze glazig is. Roer één eetlepel Italiaanse kruiden door het gehakt en voeg naar smaak peper en JOZO naturel toe.
  • Rul het gehakt in de wokpan met de ui en schep het gehaktmengsel daarna in de ovenschaal. Snijd de appel in stukjes en verdeel de stukjes samen met de rode kool over het gehakt.
  • Stamp de aardappelen tot puree en breng dit op smaak met peper en JOZO naturel. Verdeel de puree over de rode kool. Zet de ovenschotel ongeveer 40 minuten in de oven tot de puree goudbruin is.