Bereid de mix voor de gehaktkruiden als volgt: snipper een ui en gebruik hier een kwart van. Hak één teentje knoflook fijn. Voeg aan de ui en knoflook twee snufjes peper en twee snufjes zout aan toe. Kruid vervolgens het gehakt met de mix.
Breng een pan met water aan de kook en kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak intussen de spitskool schoon en snijd deze in smalle reepjes. Snipper nu ook de andere ui, snijd de paprika’s in kleine stukjes en hak de overige twee tenen knoflook fijn.
Verhit een eetlepel olijfolie in een wokpan. Voeg de overgebleven ui en de knoflook toe en fruit de ui totdat deze glazig is. Voeg het gekruide gehakt toe aan de wokpan en rul het gehakt. Voeg ook één à twee afgestreken eetlepels kerriepoeder toe en bak dit al roerend mee.
Voeg de gesneden spitskool en paprika toe aan het gehakt. Meng het bouillontablet met een klein beetje water en voeg dit toe aan de pan. Roer het geheel door elkaar en laat het mengsel 5-10 minuten pruttelen totdat de spitskool beetgaar is. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Serveer het geheel met rijst op vier borden.