Roerbakschotel met zoete kip

Cook Time25 mins
Course: Hoofdgerecht
Servings: 4

Ingredients

  • 800 gram krieltjes
  • 400 gram kipfilet
  • 600 gram broccoliroosjes
  • 250 gram champignons
  • 400 gram winterpeen
  • 60 gram verse geitenkaas
  • 2 tenen knoflook
  • vloeibare honing
  • kaneel
  • gedroogde peterselie
  • olijfolie

Instructions

  • Snijd de kipfilet in blokjes. Hak de tenen knoflook fijn. Meng de kipfilet met de knoflook en twee eetlepels honing en laat dit een paar minuten intrekken.
  • Breng alvast een pan water aan de kook voor de broccoliroosjes.
  • Schil de winterpenen en snijd ze in schijfjes.
  • Bestrooi ze met kaneel en peterselie naar smaak. Doe een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de penen hier vervolgens in. Na ongeveer 2-3 minuten mogen de krieltjes hierbij. Bak het geheel nog ongeveer 10-12 minuten.
  • Voeg de broccoliroosjes toe aan de pan met kokend water en laat de broccoli 5-8 minuten koken, afhankelijk van hoe gaar de broccoli gewenst is.
  • Snijd intussen de champignons in schijfjes. Bak deze samen met de kip en een eetlepel olijfolie in een koekenpan voor ongeveer 10 minuten en zorg dat de kip mooi gaar wordt.
  • Giet de broccoli af als deze klaar is en doe het bij de grote koekenpan met winterpenen en krieltjes in. Voeg ook de kip en de champignons toe als deze klaar zijn. Meng het geheel door elkaar en laat het nog zo’n 2 minuten op het vuur staan.
  • Voeg ten slotte de verse geitenkaas toe en meng het geheel nogmaals.

Notes

Jodium (µg): 19