Aardappelen met andijvie

Bereidingstijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1000 gram kruimige aardappelen
  • 4 runderhamburgers 100 gram per stuk
  • 450 gram andijvie diepvries
  • 2 kleine uien
  • olijfolie

Instructies
 

  • Haal de andijvie uit de diepvries en laat dit ontdooien.
  • Schil de aardappelen. Zorg dat de aardappelen ongeveer even groot zijn. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Snipper de uien. Verhit één eetlepel olijfolie in een braadpan en fruit de ui ongeveer 3 minuten totdat deze glazig is.
  • Voeg de ontdooide andijvie toe aan de braadpan. Verwarm het geheel goed en schep het regelmatig om.
  • Verhit één eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de hamburgers in ongeveer 10 minuten mooi bruin.
  • Verdeel de andijvie, de aardappelen en de hamburges over vier borden.