Aardappelen met bloemkool
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 1000 gram bloemkool
- 4 ribkarbonades
- kraanwater
- 60 gram bloem
- JOZO naturel
- nootmuskaat
- peper
- 50 gram boter
Instructies
- Schil de aardappelen. Zorg dat de aardappelen ongeveer even groot zijn. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.
- Snijd de bloemkool in stukjes. Kook ze 10 minuten om de bloemkool knapperig te houden, of 15-20 minuten voor iets zachtere bloemkool.
- Doe intussen de boter in een koekenpan en laat deze op hoog vuur smelten. Leg vervolgens de karbonades in de pan en bak deze voor ongeveer 7 minuten.
- Haal het vlees uit de pan en voeg nu 60 gram bloem toe. Roer dit goed en laat het mengsel doorgaren zodat het gaat binden. Voeg vervolgens steeds een klein beetje kraanwater toe, totdat de jus de dikte heeft bereikt die voor jou gewenst is. Breng de jus op smaak met peper, JOZO naturel en nootmuskaat.
Notities
Jodium (µg): 12