Aardappelen met rode kool

Cook Time20 mins
Course: Hoofdgerecht
Servings: 4

Ingredients

  • 900 gram aardappelschijfjes
  • 4 rundertartaartjes
  • 400 gram voorgekookte rode bieten geraspt
  • 300 gram gesneden rode kool
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • kraanwater
  • JOZO naturel
  • peper
  • 50 gram boter

Instructions

  • Doe de bieten, de rode kool, 25 gram boter en 50 milliliter water in een pan en breng het geheel aan de kook. Laat het mengsel vervolgens ongeveer 10 minuten op laag vuur stoven met het deksel schuin op de pan. Voeg na de 10 minuten stoven de appelmoes toe aan het geheel en verwarm deze even mee.
  • Snipper intussen de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verhit de overgebleven boter in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes. Voeg naar smaak peper en JOZO naturel toe. Voeg na 5 minuten de ui en de knoflook toe. Begin alvast met de tartaartjes.

Voeg naar smaak peper toe aan de tartaartjes en gril deze in de grillpan gedurende ongeveer 8 minuten zonder boter of olie. Keer de tartaartjes na 4 minuten om.

  • Serveer de rode kool met de bieten, de gebakken aardappeltjes en het tartaartje.