Pasta pesto met kip

Cook Time30 mins
Course: Hoofdgerecht
Servings: 4

Ingredients

  • 300 gram spaghetti
  • 500 gram kipfilet
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 500 gram verse spinazie
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram verse basilicum
  • JOZO naturel
  • peper
  • olijfolie

Verder nodig

  • keukenmachine of staafmixer

Instructions

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg na het afgieten van de spaghetti een eetlepel olijfolie toe om te voorkomen dat de spaghetti aan elkaar gaat plakken.
  • PestoRooster de pijnboompitten zonder olie of boter in een koekenpan gedurende 3 minuten goudbruin. Laat deze vervolgens afkoelen op een bord.
    Maal vervolgens de afgekoelde pijnboompitten, de Parmezaanse kaas en de knoflook fijn in een keukenmachine of met een staafmixer.
    Voeg de basilicum en zes eetlepels olijfolie toe en maal het mengsel tot een glad geheel.
    Voeg naar smaak peper en JOZO naturel toe.
  • KipSnijd de kipfilet in stukjes en bak deze op hoog vuur in een scheut olijfolie in ongeveer 3 minuten lichtbruin. Gaar de kip vervolgens ongeveer 8 minuten op laag vuur. Keer tijdens het bakken het vlees regelmatig om.
  • Meng de spinazie door de kip en laat de spinazie slinken. Halveer de cherrytomaatjes en verwarm deze nog even kort mee.
  • Schep de pesto door de kip en verwarm het mengsel zonder het aan de kook te brengen.
  • Serveer het geheel samen met de spaghetti.

Notes

Jodium (µg): 18