Spaghetti Bolognese
Ingrediënten
- 300 gram pasta
- 500 gram gehakt
- 2 blikken gepelde tomaten 400 gram per stuk
- 1 rode paprika
- 2 kleine blikjes tomatenpuree 70 gram per stuk
- 2 grote uien
- 3 tenen knoflook
- 2 Knorr runderbouillonblokjes 250 ml
- sojasaus
- basilicum
- JOZO naturel
- oregano
- peper
- olijfolie
Instructies
- Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg een eetlepel olijfolie toe aan het water zodat de pasta niet aan elkaar blijft plakken.
- Snipper intussen de uien. Hak de knoflook fijn en snijd ook de paprika zo fijn mogelijk.
- Breng het gehakt op smaak met JOZO naturel en peper en rul het gehakt in een grote koekenpan. Voeg de knoflook, de paprika en de uien toe zodra het gehakt rul is en bak dit even mee.
- Duw de gepelde tomaten door een zeef en voeg dit toe aan het gehaktmengsel. Voeg ook de tomatenpuree, de bouillonblokjes en twee eetlepels sojasaus toe aan het geheel en roer alles goed door elkaar. Laat dit minimaal 15 minuten pruttelen.
- Voeg tot slot twee theelepels basilicum en één theelepel oregano toe aan de saus.
- Serveer de saus samen met de pasta.
Notities
Jodium (µg): 14