Ovenschotel met spinazie
Ingrediënten
- 700 gram kruimige aardappelen
- 400 gram kipfilet
- 450 gram spinazie diepvries
- 1 ui
- 250 gram winterpeen
- 250 ml crème fraîche Blue Band Finesse voor Verrijken
- 1 teen knoflook
- 2 snufjes oregano
- 2 eetlepels paprikapoeder
- JOZO Naturel
- peper
- 1 eetlepel olijfolie
Instructies
- Laat de bevroren spinazie ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de aardappelen. Zorg dat de aardappelen ongeveer even groot zijn. Snijd eventueel grote aardappelen doormidden. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.
- Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit een eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak de kipfilet op hoog vuur in ongeveer 3 minuten lichtbruin. Gaar de kip vervolgens ongeveer 8 minuten op laag vuur. Keer tijdens het bakken het vlees regelmatig om. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Snipper de ui en snijd de winterpeen in schijfjes. Voeg ze toe aan de pan en bak ze mee gedurende 3 minuten. Laat de spinazie uitlekken en voeg dit toe aan het mengsel. Verwarm het geheel gedurende enkele minuten. Schep het geheel af en toe goed door.
- Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie. Snijd de gekookte aardappelen in partjes en verdeel deze over de bodem van de ovenschaal.
- Voeg de crème fraîche toe aan het kip-spinazie mengsel en roer dit goed door elkaar. Breng het mengsel op smaak met twee eetlepels paprikapoeder, 2 snufjes oregano en peper en JOZO naturel naar smaak.
- Schep het kip-spinazie mengsel in de ovenschaal en bak het geheel ongeveer 20 minuten in de oven.